Brzi odgovor 2022

VIDEO: Demonstrirana EUFOR-ova sposobnost na kopnu i zraku

Zapovjednik EUFOR-a generalmajor Anton Wessely kazao je da operacija ''Althea'' pruža podršku bh. vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2022. u 17:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru vježbe ''EUFOR-brzi odgovor 2022'', u kojoj učestvuju vojnici iz 20 država, danas je u bazi Butmir upriličen Dan visokih zvanica te izvedena metodsko-pokazna vježba kojom se demonstrira EUFOR-ova sposobnost na kopnu i u zraku, kao i tehničko-taktički zbor vozila i opreme Multinacionalnog bataljona.

Vojnici će u okviru vježbe ''EUFOR-brzi odgovor 2022'', koja će trajati do 22. studenog, sudjelovati u taktičkim vježbama i patroliranju.

Zapovjednik EUFOR-a generalmajor Anton Wessely kazao je da operacija ''Althea'' pruža podršku bh. vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

''U skladu s našom misijom, mi u EUFOR-u demonstriramo potpuni posvećenost Europske unije, kao i šire međunarodne zajednice, svim građanima BiH. Pertneri smo bh. vlastima, Oružanim snagama BiH i organima za provođenje zakona, a na kraju svakoj osobi u BiH'', poručio je Wessely.

Video: U Butmiru izvedena pokazna vježba, demonstrirana EUFOR-ova sposobnost na kopnu i zraku

Napominje da je vježba sastavni dio plana obuke koji će u narednim godinama biti ojačan kroz više vježbi u tijeku godine.

Današnjoj smotri i pokaznoj vježbi prisustvovale su brojne zvanice među kojima su ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović, predstavnici delegacije EU.

Kopirati
Drag cursor here to close