Muhadziri Balkan

VIDEO | Balkanski useljenik vodi vas kroz razrušeni sirijski grad

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljajući se kao Balkanac iz Islamske države, pripadnik odreda Muhadziri Balkan prikazuje stanje u gradu Ariha, pregrađu Idliba, navodeći kako želi prikazati stvarnu sliku Sirije.

''Možete li nam na ovakav način da prikažete vaše prostorije, da vidimo taj šerijat da poželimo doći tamo na ovakav način, bez cenzure i da vi povedete nekog'', navodi glas sa snimke.

''Neka dokažu da ja lažem i da sam izbezumljen, neka nam snime ovako Raqqu i svoje vilajete'', navodi glas.

Inače, Muhadziri Balkan, navode kako su muhadžiri (useljenici) na Allahovom putu porijeklom sa Balkana.

''Došli smo u ovu blagoslovljenu zemlju Šama iz više razloga. Svi razlozi su vjerskog tipa, nismo došli radi ovog svijeta nego radi onog budućeg'', navode na svojim stranicama iz ovog pokreta.

''Radimo ovdje boreći se protiv Allahovih neprijatelja, šija, alevija i drugih mušrika (mnogobožaca). Tako da smo mi ovdje u ovoj blagoslovljenoj zemlji, neki manje, neki više od tri godine hvala Allahu na tome. Nismo učesnici bili, niti smo sada, sukoba koji se dešavaju između ID/IDIŠ-a i drugih frakcija, hvala Allahu koji nam je omogućio da se sačuvamo i držimo po strani a da se nismo vratili nazad u rodna mjesta.Mi (Balkanci) koji smo na oslobođenim prostorima, mimo ID/IDIŠ-ovih prostora, nismo svi u istoj ketibi (grupi)'', navodi se na stranicama ovog pokreta.

Kopirati
Drag cursor here to close