protjerana

Veza sa selefijama: Srbijanka pripremala napad u BiH?

Vijesti / Flash | 23. 06. 2015. u 13:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima izrekla je danas mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na razdoblje od pet godina srbijanskoj državljanki R. Srbije A.Š. (rođena 1991. godine), koja je proglašena prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Kako je priopćila Služba, ona se dovodi u vezu s ''radikalnim sljedbenicima selefizma'' u BiH, locirana je od strane inspektora za strance u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH na području Sarajeva te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, privedena i smještena pod nadzor u Imigracijski centar.

''Imenovana je u braku s državljaninom BiH E.H. koji je u prethodnom razdoblju bio predmetom rada Državne agencije za istrage i zaštitu, te koji je lišen slobode u akciji kodnog imena 'Damask'. Služba je odmah po prikupljanju podataka o njenim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istu procesuirala te se poduzimaju dalje mjere u cilju njezinog udaljenja iz BiH'', objavljeno je.

Služba za poslove sa strancima će i nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close