Bombaški napadi

Velika Britanija nastavlja zračne napade na Islamsku državu

Vijesti / Flash | 06. 10. 2014. u 16:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija nastavlja s napadima na jedinice terorističke organizacije ISIS, javlja Anadolija.

Prema priopćenju Ministarstva vanjskih poslova ove zemlje, kao podrška iračkim snagama sigurnosti, sinoć su dva vojna zrakoplova Velike Britanije izvršili bombaške napade na jedinice ISIS-a.

Tjedan dana od prvog napada

Zrakoplovi su poletjeli iz britanske baze u Cipru, a vršili su i patrolne letove iznad iračkog zračnog prostora. Zrakoplovi su izvršili bombaške napade nakon što su piloti uočili da su militanti ISIS-a otvorili vatru na iračke vojnike.

Velika Britanija je prošlog utorka izvršila prvi napad na ISIS.

Parlament Velike Britanije glasao je sa 524 glasa za i 43 protiv sudjelovanja ove zemlje u napadima na ISIS, javlja Anadolija.

Poginulo 30 kurdskih boraca

U dvostrukom napadu kamionom bombom, koji su izvele samoubojice iz organizacije Islamska država, na sjeveroistoku Sirije, ubijeno je 30 kurdskih boraca, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

''Najmanje 30 pripadnika Jedinica za zaštitu kurdskog naroda ubijeno je kad su dvojica samoubojica iz Islamske države aktivirali eksploziv u kamionu na sjevernom ulazu u Hasaku'', izjavio je agenciji AFP Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija.

Meta napada su bila dva položaja Jedinica za zaštitu kurdskog naroda, među kojima je centar za obuku, na ulazu u Hasaku, grad podijeljen između kurdskih snaga i snaga režima Bašara el-Asada, javlja Fena.

Napadi su izvedeni u trenutku kada džihadisti Islamske države prijete da će ući u grad Kobane, u pokrajini Alep, koja graniči s Turskom, piše Fena.
Džihadisti pokušavaju od 16. rujna da osvoje Kobane kako bi osigurali kontrolu dugačkog pojasa teritorija na sirijsko-turskoj granici.

Kopirati
Drag cursor here to close