'sigurnosni prsten'

Velik broj policajaca osigurava ‘Paradu ponosa’ u Beogradu

Vijesti / Flash | 20. 09. 2015. u 09:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centralnim beogradskim ulicama od jutarnjih sati raspoređen je veliki broj policajaca i žandarmerije, uoči održavanja "Parade ponosa" i "Parade trans osoba".

Zbog održavanja tih skupova, ulice u centru Beograda su zatvorene za promet. Kordoni policije postovaljeni su pored metalnih ograda na više mjesta i raskrsnica.Prisutan je veliki broj pripadnika specijalne policije i sigurnosnih službi u civilu.

Osim onih s posebnim dozvolama, građani ne mogu ući u "sigurnosni prsten" u kojem će od podnevnih sati biti održana šetnja LGBT osoba. Od deset sati to područje Beograda nadlijeće i helikopter,U Beogradu će se danas istovremeno održati "Parada ponosa", LGBT osoba i "Trans parada", transeksualnih osoba.

Parada ponosa počinje u podne ispred zgrade Vlade Srbije, a šetnja će početi oko 12.20, najavili su organizatori. Oni će, kao i prošle godine, pješice otići ulicom Kneza Miloša do Skupštine Srbije i Grada Beograda, gdje će biti održani govori.

Sudionici ovogodišnjeg "Prajda" će biti i nekoliko ministara iz Vlade Srbije, zastupnici, europski paramentarci i diplomati.

Trans parada se ove godine održava prvi put i počet će u 11. sati u Pionirskom parku, kog zgrade Predsjedništva Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close