Reakcija

Veleposlanstvo Turske u BiH: Nizozemske vlasti prekršile Bečku konvenciju

Vijesti / Flash | 12. 03. 2017. u 19:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potezi koji su bili usmjereni ka sprječavanju susreta ministra Republike Turske s pripadnicima turske zajednice i diplomatskim predstavnicima u Nizozemskoj su u suprotnosti s demokracijom, ljudskim pravima, temeljnim slobodama kao i osnovnim principima međunarodnog prava i diplomatskom praksom.

Nizozemske vlasti spriječile su u subotu turske ministre vanjskih poslova te obitelji i socijalne politike, Mevluta Cavusoglua i Fatmu Betul Sayan Kayu, da posjete diplomatska predstavništva Turske u toj zemlji i susretnu se s turskom zajednicom u Nizozemskoj.

''Ovakav tretman, kojem su bez bilo kakve osnove izloženi turski dužnosnici koji posjeduju diplomatski imunitet te opstrukcije prema uposlenicima veleposlanstva i konzulata Turske u Nizozemskoj predstavljaju najteže kršenje Bečke konvencije o diplomatskim i konzularnim odnosima'', rečeno je u priopćenju.

U isto vrijeme, ova događanja se sukobe s načelima vladavine međunarodnog prava, stav je iznesen u današnjem priopćenju Ureda za medije Veleposlanstva Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close