Optužbe

Veleposlanstvo SAD-a odgovorilo Novaliću: Smiješno

Novalić je optužio medije, tužitelje, suce, ali i veleposlanstva nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država.
Vijesti / Flash | 29. 01. 2024. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić, osuđeni bivši premijer FBiH, tijekom gostovanja na jednoj TV emisiji je predstavio nevjerojatnu tvrdnju u kojoj je našao "krivca" za njegovo uhićenje.

Novalić je optužio medije, tužitelje, suce, ali i veleposlanstva nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država.

Novalić je izjavio da Veleposlanstvo SAD-a financira medije koji njega kritiziraju, kao i da se vršio pritisak na pravosuđe kako bi se osudio, iako je, prema tvrdnjama u koje samo on vjeruje, nevin.

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju neovisne institucije za provođenje zakona, tužiteljstvo i sudstvo koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije. Uvijek smo pozivali bosanskohercegovačke pravosudne institucije da korumpirane pojedince učine odgovornima za svoja djela. Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država ne utječe na sudske postupke. Tvrdnje g. Novalića su smiješne i osmišljene da odvrate pažnju od njegovih pogrešnih postupaka", naveli su iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država na upit Avaza da prokomentiraju tvrdnje presuđenog bivšeg premijera FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close