Roman Hloben

Veleposlanik Slovačke u BiH ima prijedlog za jednu ulicu u Mostaru

Veleposlanik je dao prijedlog da jedna ulica u Mostaru nosi naziv Slovačka ulica.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2023. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Veleposlanik Slovačke u BiH Roman Hloben i gradonačelnik Mario Kordić

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u utorak u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Slovačke u BiH Romana Hlobena, a tom prilikom razgovarali su o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Mostaru i cijeloj BiH.

Kordić je Hlobena upoznao s načinom funkcioniranja vlasti u Mostaru u kojem je stabilna politička situacija. Govoreći o gospodarskim prilikama istaknuo je kako su stvoreni uvjeti za pokretanje investicijskog ciklusa, te kako ovaj grad ima veliki turistički potencijal, priopćeno je iz Grada Mostara.

Gradonačelnik i slovački veleposlanik naglasili su važnost ulaganja u mlade, kao nositelje gospodarskog i društvenog razvoja.

Hloben je iskazao zanimanje za financiranje pozitivnih projekata u Mostaru koji imaju za cilj izgradnju boljeg i pravednijeg društva.

Naglasivši kako Slovačka i Bosna i Hercegovina njeguju prijateljske odnose, veleposlanik je dao prijedlog da jedna ulica u Mostaru nosi naziv Slovačka ulica. Na taj način još jednom bi bili potvrđeni dobri odnosi između dviju država, te Mostar dobio dodatnu zanimljivost za turiste, dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close