Čović - Cormack

Veleposlanica pozdravila politički dijalog oko provedbe presude Sejdić-Finci

Vijesti / Flash | 28. 11. 2016. u 13:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom susreta je razgovarano o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je pritom hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović informirao veleposlanicu Maureen Cormack o planiranim aktivnostima s ciljem dobijanja kandidacijskog statusa do kraja 2017. godine, a sukladno Master planu Predsjedništva BiH.

Sugovornici su se složili da je naredni veliki korak u pravcu euroatlantskih integracija BiH aktivacija Akcijskog plana za članstvo (MAP), a nakon prošlotjednog usvajanja Pregleda obrane, te je veleposlanica Cormack izrazila punu potporu SAD-a ovim procesima.

Dr. Čović je u daljnjem razgovoru informirao veleposlanicu o aktivnostima u kontekstu reforme izbornog zakona. Veleposlanica je pozdravila politički dijalog koji se vodi oko provedbe presude Sejdić-Finci. Istaknut je značaj transparentnosti izbornog procesa, kao ključnog čimbenika demokratizacije društva.

Na kraju susreta dr. Čović je zahvalio veleposlanici Cormack na potpori koju njezina zemlja pruža Bosni i Hercegovini, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close