Kovač

Većina biračkih mjesta otvorena na vrijeme, zadovoljavajuća sigurnosna situacija

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 06:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa sigurnosnog aspekta, izbori u Bosni i Hercegovini do sada protiču u redu, zasad nema nijednog pokazatelja o narušavanju javnog reda i mira, izjavio je Relja Kovač, šef stožera sigurnosne akcije "Izbori 2016." formiranog pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Gotovo sva biračka mjesta u Bosni i Hercegovini otvorena su na vrijeme. Izuzetak je nekolicina biračkih mjesta uglavnom u udaljenim područjima, naveo je.

Na pitanje o jučerašnjem incidentu u Prnjavoru, kada je, prema navodima medija, došlo do tučnjave grupe mladića iz Beograda i lokalnog stanovništva, Relja Kovač ističe da su akteri privedeni u policiju. Glasanje i u Prnjavoru počelo je na vrijeme i dosad protiče u redu, dodao je.

Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća u cijeloj Bosni i Hercegovini, ocjenjuje Kovač. U stožer sigurnosne akcije "Izbori 2016." angažirane su sve policijske agencije u BiH.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini danas se provode lokalni izbori. Jutros u 7.00 sati otvoreno je 5.469 biračkih mjesta u BiH, pet biračkih mjesta u DKP-ima u Beču, Gracu, Munhenu, Stuttgartu i Beogradu, a s radom je počelo i 318 mobilnih timova.

Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH priopćili su da je na nekoliko biračkih mjesta (Banja Luka, Kladanj, Srebrenik, Čelić, Kluč, Mrkonjić Grad itd.) došlo od kašnjenja u otvaranju zbog tehničkih problema (nestanak električne energije, prometna nesreća, kašnjenje pojedinih članova biračkih odbora i slično).

SIP BiH će informaciju o odzivu birača do 11.00 sati priopćiti na press-konferenciji u 12.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close