Obilježavanje

„Večer sjećanja“ u središnjoj Bosni

Sinoć je širom središnje Bosne obilj“Večer sjećanja” za žrtvu Vukovara, Škabrnje i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata
Vijesti / Flash | 18. 11. 2021. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Diljem Središnje Bosne, Mladež HDZ-a BiH obilježila je sinoć ”Večer sjećanja” za žrtvu Grada Vukovara, Škabrnje i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata.

Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara i Škabrnje odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

”Večer sjećanja” je poseban događaj, osobito za Hrvate Bosne i Hercegovine, jer u vrijeme žrtve Grada Vukovara i Škabrnje prije 30 godina krenula je i borba za opstojnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne”, rekao je u izjavi za medije Dario Plavčić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB.

Tradicionalnim obilježavanjem ”Večeri sjećanja” Mladež HDZ BiH odala je poseban pijetet svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata i skrušeno se prisjetila žrtava Grada heroja Vukovara i Škabrnje, ali i žrtava svih ostalih stratišta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

“Zajedništvo i snaga koje su tada pokazali hrvatski branitelji u obrani naših domova trebaju biti nit vodilja i na ponos svima nama koji se u ”Večeri sjećanja” prisjećamo”, ističu iz ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB.

 

Kopirati
Drag cursor here to close