Udruženje mladih "Ružičnjaka — Los Rosalesa"

Važnost prepoznavanja nasilja nad mladim ženama sa invaliditetom

Projekt će trajati 11 mjeseci, a cilj projekta je jačanje foruma, mreže žena sa invaliditetom iz cijele HNŽ za zagovaranje pozicije žena u društvu.
Vijesti / Flash | 20. 10. 2023. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje mladih "Ružičnjaka — Los Rosalesa" od 1. listopada 2023. godine implementira projekt pod nazivom: "Nothing about us, without us" — Forum of woman with disabilities, kojeg financira Američko veleposlanstvo Sarajevo.

Projekt će trajati 11 mjeseci, a cilj projekta je jačanje foruma, mreže žena sa invaliditetom iz cijele HNŽ za zagovaranje pozicije žena u društvu.

"Ovim projektom želimo postići da žene sa invaliditetom ojačaju kako bi bile inicijatorke promjena i zagovaranja njihovih prava pod motom 'Ništa o nama, bez nas'".

U okviru projekta planirano je održavanje radionica sa Forumom žena sa invaliditetom, sastanci sa relevantnim ministarstvima i drugim nevladinim organizacijama, kako bi zajedno mijenjali svijest društva. Također su planirane posjete socijalnim preduzećima i drugim nevladinim organizacijama kako bi širili i jačali mrežu Foruma žena.

Rezultat projekta će biti ojačane žene sa invaliditetom koje će poznavati svoja prava i biti dovoljno ojačane kako bi prepoznale, prijavile i spriječile bilo kakvu vrstu nasilja.

Kroz medije želimo doprijeti do šire javnosti kako bismo promijenili svijest društva o važnosti prepoznavanja nasilja nad mladim ženama sa invaliditetom, te kako i na koji način društvo može pomoći njima samima, ističu organizatori.

Projekt će izroditi i brošuru sa konkretnim uputama kako i na koji način žene sa invaliditetom mogu prepoznati, prijaviti i spriječiti nasilje pod nazivom "Nula % tolerancije na nasilje nad djevojkama i ženama sa invaliditetom u HNŽ"

Kopirati
Drag cursor here to close