Na deponiji Ada

Vatrogasci tvrde: Netko svakodnevno podmeće požare u Čapljini

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 14:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, koja je započela još u lipnju 2016. godine, samo u ovom mjesecu Profesionalna vatrogasna postrojba Čapljina imala je 127 požarnih intervencija koje su izazvane redom ljudskom nepažnjom, nemarom, nesavjesnim odnosom prema ljudima i imovini i na koncu namjernim podmetanjem požara s planiranom i ciljanom namjerom'', ističu iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina za Bljesak.info.

Dodaju i kako se jedan takav požar dogovio dogodio u srijedu, 17. kolovoza, oko 17,30 sati na širem lokalitetu deponije Ada u Čapljini, koji je zahvatio i prostor komunalne deponije.

''Podmetanje i paljenje Ade na istovremeno više mjesta učinjeno je upravo u poslijepodnevnim satima kada se pojavio jak vjetar koji je vrlo brzo vatrenu stihiju proširio na ukupan prostor Ade i nastavio se širiti u smjeru grada'', govore čapljinski vatrogasci.

Pravovremenom intervencijom i angažiranjem svih vozila i pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina, tijekom večeri zaustavljeno je dalje širenje vatrene stihije prema gradu.

''Vatra je zahvatila komunalnu deponiju čije gašenje je nastavljeno tijekom cijele noći nalijevanjem većih količina vode'', ističu za Bljesak.info vatrogasci iz Čapljine.

Građani i ribolovci koji su bili u neposrednoj udaljenosti od Ade djelatnicima Policijske uprave Čapljina dali su informacije koje će pomoći u pronalasku i rasvjetljavanju ovog podmetnutog požara, a koji je imao za cilj stvaranje osjećaja opće nesigurnosti i nelagode od zagušljivosti dima koji se zadržavao tijekom noći nad prostorom samoga grada.

''Apeliramo na sve građane da osude ovakvo ponašanje i svaki pokušaj pojedinaca i različitih grupacija čije namjere imaju za cilj stvaranja „osjećaja opće nesigurnosti kod stanovnika općine Čapljine'', poručuju iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close