Red vježbi, red zabave

Vatrogasci iz ŽZH ugostili kolege iz Hrvatske na trodnevnom druženju vatrogasaca

Organizatori su sa svojim gostima iz Republike Hrvatske posjetili su Franjevačku kuću molitve u Masnoj Luci te su potom obišli i vatrogasne linije i sektore gašenja požara u Parku prirode Blidinje.
Vijesti / Flash | 25. 06. 2023. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, DVD-a Rakitno i DVD-a Gorica održano je trodnevno vatrogasno druženje (23. – 25. lipnja) DVD-ova iz Županije Zapadnohercegovačke (DVD Rakitno i DVD Gorica) i Republike Hrvatske (DVD Lovreć i DVD Kustošija Zagreb).

Vrijedna donacija 

Druženje vatrogasaca započelo je u Planinarskom domu Masna Luka u Parku prirode Blidinje.

Organizatori ovog druženja sa svojim gostima iz Republike Hrvatske posjetili su Franjevačku kuću molitve u Masnoj Luci te su potom obišli i vatrogasne linije i sektore gašenja požara u Parku prirode Blidinje koji je bio zahvaćen prošlogodišnjim požarom velikih razmjera.

Foto: PR / Vatrogasci iz ŽZH ugostili kolege iz Hrvatske na trodnevnom druženju vatrogasaca

Gosti iz Lovreća su donirali vatrogasnu opremu kolegama iz DVD-a Rakitno te je zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić prezentirao rad "desantne" visokotlačne pumpe i njezine primjene u šumskim požarima.

Predsjednik DVD-a Rakitno Ante Mihalj zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji, a nazočne su prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Marinović i zaposlenik Uprave Srećko Vukojević.

Pokazna vježba

Drugog dana druženja na vatrogasnom poligonu u Grudama održana je pokazna vježba gašenja požara koji je izbio na osobnom vozilu uz prezentaciju rada i korištenja Holmatro baterijskog alata za rezanje i sječenje i njihova primjena u tehničkim intervencijama.

U vježbi su sudjelovali vatrogasci DVD-a Kustošija Zagreb, DVD-a Lovreć, DVD-a Gorica, JVP Grude i pripadnici PU Grude.

Organizatori ovog druženja sa svojim gostima drugog dana boravka u Hercegovini su posjetili Park prirode Hutovo blato, vodopad Kravicu, Franjevački muzej Humac i Ravlića pećinu.

Na kraju drugog dana druženja članovi DVD-a Gorica na čelu sa zapovjednikom Darkom Paradžikom Brajom priredili večeru za sve sudionike ovog druženja, te su razmijenjeni pokloni i zahvalnice.

Zahvalnice Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i DVD-u Gorica uručio je Marko Ratkajec pripadnik DVD-a Kustošija.

Ispred DVD-a Raktitno uručena je zahvalnica DVD-u Lovreć za hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme.

U ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na prijedlog DVD-a Rakitno, Srećko Vukojević je uručio zahvalnice predstavnicima HPD-a Pločno i Planinarskog saveza Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close