Istraga u tijeku

Vareš: Bankar s računa komitenata ukrao 230.000 maraka!

Vijesti / Flash | 15. 01. 2015. u 12:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnik UniCredt banke otuđio je 230.000 maraka iz banke u malenom srednjobosanskom gradiću Varešu.

Policija i poslovodstvo UniCredit banke još istražuju razmjere i načine ove, za Vareš netipične i senzacionalne, pljačke. Građani su pretpostavljali kako nešto nije u redu, je se poslovnica UniCredit banke stalno zatvarala, a policijski inspektori su često ispitivali djelatnike.

Varešaci su se kako piše Večernji list, u tren oka pretvorili u samoproglašene istražitelje ne bi li doznali tko je osoba koja se 'naglo obogatila, tuđim novcima'.  Od građana Vareša, Večernjak neslužbeno doznaje, kako je osumnjičeni A. K. vješto i učestalo skidao novce s tuđih, neaktiviranih, računa. Pretpostavlja se da je imao pristup računima i da je raspolagao pouzdanim podacima o priljevu odnosno uplatama na desetke računa s kojih onda vlasnici i korisnici računa nisu jedno vrijeme podizali novce.

Tu pasivnost je iskorištavao kako bi vjerojatno popunjavao tim novcima rupe u osobnom 'platnom prometu'. Istraga će utvrditi sve okolnosti kao i moguću ulogu i odgovornost nekih drugih osoba.

Varešaci još uvijek ne vjeruju da je osumnjičeni A.K. pljačkao svoju banku i sugrađane. No, odavno se po mjestu priča kako je osumnjičeni ljubitelj kladionica, na njima nije imao veliku sreću ,a počeo je živjeti rastrošno.

Večernjak doznaje da je A. K. suspendiran s posla, a eventualno pokretanje kaznene odgovornosti ovisit će, naravno, o pojedinostima iz policijske istrage koja je i dalje intenzivna i svakodnevna. U ovom trenutku nitko pouzdano ne zna, ili ne želi otkrivati, gdje su novci i je li A. K. potrošio tih 230.000 maraka, je li u nešto ulagao i je li možda otuđeni novac nekom dao.

No novinari večernjaka su postavili pitanje 'kako će i kada UniCredit banka obeštetiti svoje opljačkane klijente', odnosno kako će napokon povratiti tih 230.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close