Netko se 'liječio'

Vandalizam u kampusu: Sveučilište sprema kaznenu prijavu i zabranu ulaska

Ukoliko upozorenja ne urode plodom bit SUM će biti primoran zatvoriti kampus za ostale građane, navodi se na službenoj stranici SUM-a.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru podnijet će kaznenu prijavu kod Županijskog tužiteljstva HNŽ-a protiv nepoznatog počinitelja ili više njih zbog vandalizma, oštećenja imovine i krađe opreme u kampusu Sveučilišta.

Nepoznati počinitelj ili više njih su u više navrata izvršili svjesno oštećenje imovine šaranjem sprejom u boji više prometnih znakova i znakova zabrane, te šaranje po novopostavljenom peterometarskom znaku SUM-a koji je smješten u krugu obnovljenog parka u kampusu SUM-a.

Foto: PR / Vandalizam u kampusu

Također, nepoznati počinitelj ili više njih otuđili su opremu iz jednog šahta, a koja je služila kao oprema sustava za navodnjavanje, te je tom prilikom nastalo višestruko oštećenje imovine, a time i oštećenje zelene okoline. Primijećeno je kako se građani ne pridržavaju iskazanih zabrana te svoje ljubimce puštaju da slobodno šeću po kampusu. Budući da postoje kamere za nadzor iz istih će biti izuzete snimke te predane nadležnim organima za utvrđivanje identiteta počinitelja i odgovarajuće kažnjavanje počinitelja.

Također, službi koja se brine za čuvanje kampusa naloženo je da se pojačaju mjere nadzora i da se počne s upozoravanjem građana vezano za ljubimce. Planirat će se i dodatno osiguranje kampusa kroz postavljanje dodatnih videonadzora.

Ukoliko navedeni postupci kao i upozorenja ne urode plodom bit SUM će biti primoran zatvoriti kampus za ostale građane, navodi se na službenoj stranici SUM-a.

Foto: PR / Vandalizam u kampusu
Kopirati
Drag cursor here to close