eksploziv?

Uzbuna u zračnoj luci u Frankfurtu: Privedena jedna žena

Vijesti / Flash | 31. 08. 2016. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna luka u Frankfurtu objavila je na Twitteru kako je jedna osoba zaobišla sigurnnosnu kontrolu i provukla se u prostor u koji smiju jedino putnici koji su kontrolu službeno prošli.

Zbog toga je policija ispraznila Terminal 1, kako bi se putnici ponovno podvrgnuli kontroli, rečeno je dalje. Nije poznato koliko je putnika ovim pogođeno, a Zračna luka Frankfurt sugerira da svi oni trebaju planirati nešto duže vrijeme dok se stvari ne normaliziraju.

Najnovija poruka na Twitteru kaže kako se zračni promet ponovno uspostavlja u 12:30.

Prema informacijama kojima raspolaže Bild, sumnjiva osoba je uhićena.

Radi se o ženi s dvoje male djece, a alarm je upaljen jer je reagirao na mogući eksplozivni sadržaj u ruksaku koji su nosili. To znači da su uređaju otkrili supstancu koja može biti eksplozivna, navodi se.

Ispražnjeni Terminal 1

"Primarni cilj nam je sigurnost zračne luke i svih putnika", kazao je glasnogovornik njemačke policije, odgovarajući na pitanje zašto su podzete tako opsežne mjere.

Specifičnost dvaju najvećih putničkih terminala na frankfurtskom aerodromu je njihova izravna povezanost s drugim objektima. Postoji nekoliko pristupnih pravaca terminalima, a između ostaloga povezani su i s dva željeznička kolodvora, hotelima i kongresnim centrom.

Kontrola putnka počinje tek unutar samih terminala, ispred kojih se nalaze velike hale s različitim radnjama i lokalima.
Stoga policija svakodnevno detaljno snima i analizira okolna područja, kako ne bi došlo do sigurnosnih propusta s tragičnim posljedicama.

Svi djelatnici sigurnosnih službi trebaju imati osobnu potvrdu pokrajine Hessen da su testirani i provjereni za ovaj posao, tj. da sami ne predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close