Napad u učionici

Uz povike ''ISIL'' napadnut učitelj u Parizu

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 11:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac naoružan nožem napao je nastavnika u školi u Aubervilliersu, predgrađu sjeveroistočno od Pariza, uz povike "Islamska država", priopćili su policijski izvori.

Napadač je ranio nastavnika u nogu i vrat oko sedam sati ujutro, dok je pripremao sat u školi Jean-Perrin, kazao je policijski izvor.

Prema navodima iz škole, napadač je u tu obrazovnu ustanovu došao nenaoružan, ali je pronašao nož u učionici. Navodno je imao masku na glavi, rukavice i vojne čizme.

Ovo je Daesh, ovo je upozorenje

"Ovo je Daesh, ovo je upozorenje", povikao je, a potom se dao u bijeg. Daesh je drugo ime za skupinu Islamska država Irak i Levant (ISIL), javlja Al Jazeera.

Nastavnik nije životno ugrožen, a u tijeku je potraga za napadačem, potvrđeno je iz policije.

Istraga, otvorena zbog pokušaja ubojstva u vezi s terorističkim pothvatom, povjerena je antiterorističkoj postrojbi kriminalističke brigade pariške pravosudne policije, precizirali su pravosudni izvori.

Ispred škole je stacionirano više policijskih i vatrogasnih vozila, a mnogi roditelji su došli po djecu, rekli su očevici.

Od polovice studenog i napada u Parizu, sigurnost u školama u Francuskoj je pojačana te je zabranjeno okupljanje i parkiranje ispred obrazovnih ustanova. Pojačane su i ophodnje oko njih.

Vlasti istražuju napad na nastavnika

Francuske antiterorističke vlasti istražuju napad oštrim predmetom na nastavnika u pariškom predgrađu koji se pripisuje radikalnoj grupi Islamska država.

Glasnogovornica ureda pariškog tužitelja Agnes Thibault-Lecuivre izjavila je da antiterorističke vlasti istražuju incident koji se dogodio jutros u mjestu Aubervilliers. Napadač je još na slobodi, kazala je ona, prenosi AP.

Policija je priopćila da je napadač nasrnuo na nastavnika oštrim predmetom kao što je rezač kutija ili makaze. Ostalo je nepoznato je li nastavnik zadobio ozljede.

Incident se dogodio u vrijeme dok je u Francuskoj na snazi izvanredno stanje nakon napada od 13. studenog ekstremista povezanih s Islamskom državom u kojima je ubijeno 130 ljudi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close