Sjednica

Utvrđen prijedlog zakona o suzbijanju korupcije u RS

Vijesti / Flash | 25. 12. 2015. u 14:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je danas Prijedlog zakona o suzbijanju korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala.

Ovim zakonom uređuje se osnivanje, organizacija, nadležnost posebnih organizacionih jedinica tužiteljstva, suda i drugih organa u tom bh. entitetu, ovlaštenja službenih osoba i uređuju uvjeti radi efikasnog otkrivanja i kaznenog gonjenja i suđenja učiniteljima kaznenih djela određenih ovim zakonom, priopćeno je nakon sjednice entitetske vlade.

Utvrđene su i izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata u RS, te Nacrt zakona o sustavu internih financijskih kontrola u javnom sektoru RS, te nacrti zakona o državnim službenicima, o rukovodećim službenicima u republičkim organima uprave i o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave.

Vlada RS je utvrdila i Prijedlog Programa javnih investicija Republike Srpske za period 2016-2018.godina, kojim je planirana realizacija investicionih projekata (kapitalna potrošnja) u ukupnom iznosu od 1.367.572.144 KM, od čega je u narednoj godini planirano 608.178.912 KM.

Prema spomenutom dokumentu najveće investicije su i dalje u prometnu infrastrukturu, te sektore izbjeglica i raseljenih osoba, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, energetike, i zdravstva. Vlada Republike Srpske usvojila je i Informaciju o stanju u oblasti prerađivačke industrije za devet mjeseci 2015. godine.

U odnosu na period siječanj-rujan 2014. godine, u oblasti prerađivačke industrije, fizički obim proizvodnje rastao je po stopi od 2,7 posto, a pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 67,3 posto i veća je za 1,17 posto.

Apsolutni broj zaposlenih radnika u rujnu 2015. veći je za četiri posto u odnosu na isti period 2014. Na sjednici entitetske vlade usvojena je i Informacija o aktualnom stanju sigurnosti u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close