Vijeće ministara

Usvojena strategija provođenja prava intelektualnog vlasništva u BiH

Strategija predstavlja temelj za definiranje i uspostavu cjelovitog i efikasnog sustava provođenja prava intelektualnog vlasništva u skladu sa zahtjevima pristupanja Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO) i Europskoj uniji (EU).
Vijesti / Flash | 15. 01. 2019. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o usvajanju Strategije provođenja prava intelektualnog vlasništva u BiH za period 2018. - 2022. godine. 

Strategija predstavlja temelj za definiranje i uspostavu cjelovitog i efikasnog sustava provođenja prava intelektualnog vlasništva u skladu sa zahtjevima pristupanja Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO)  i Europskoj uniji (EU). 

Usvajanje strategije će doprinijeti ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju BiH u skladu s dosezima modernog, na znanju utemeljenog društva. 

Strategijom se utvrđuju smjernice i mjere koje podrazumijevaju razvoj i unapređenje legislativnog i institucionalnog okvira u BiH te uspostavu međuinstitucionalne saradnje. 

Vijeće ministara BiH usvajanjem strategije ispunjava još jednu obavezu zacrtanu Akcijskim planom za realizaciju prioriteta iz ranijeg izvještaja Europske komisije za BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Kopirati
Drag cursor here to close