Vijeće ministara BiH

Usvojena odluka o privremenom financiranju

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. listopada 2021 . godine.
Vijesti / Flash | 28. 09. 2021. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, jednoglasno je na današnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici donilo Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za razdoblje listopad – prosinac 2021. godine, u iznosu 249 milijuna KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za financiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, prenosi N1.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivat će se od 1. listopada 2021 . godine.

Zaduženo je Ministarstvo financija i trezora BiH da u suradnji s Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH pripremi ovu odluku za potpisivanje i objavu u Službenom glasniku BiH, navedno je iz VM-a BiH.

Bisera Turković, zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH, pozdravila je odluku VM-a te je zaključila kako je ovim ''spriječena potpuna blokada rada institucija''.

''Vijeće ministara BiH danas je usvojilo Odluku o privremenom financiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija. Važan korak ka normalizaciji rada, očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice. Pred nama je još važnih odluka u interesu građana'', poručila je preko službenog Twittera Bisera Turković.

Kopirati
Drag cursor here to close