Vijeće ministara BiH

Usvojena nova strategija u oblasti migracija i azila

Vijesti / Flash | 30. 03. 2016. u 15:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, usvojilo je Strategiju u oblasti migracija i azila i Akcijski plan za period 2016 – 2020. godine, s ciljem jačanja kapaciteta nadležnih institucija u ovoj oblasti i daljnjeg usuglašavanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti migracija i azila s pravnom stečevinom Europske unije.

Provođenjem osam strateških ciljeva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine želi unaprijediti sustav kontrole ulaska i boravka stranaca, ojačati kapacitete u oblasti azila, povećati efikasnost kontrole državne granice, unaprijediti borbu protiv nezakonitih migracija, doprinijeti smanjenju trgovine ljudima, ojačati institucionalne kapacitete, uspostaviti sustav za praćenje integracije stranaca i stalni sustav koordinacije u Bosni i Hercegovini. Za provođenje ovih strateških ciljeva planirano je 37 mjera i 173 aktivnosti, koje će provesti nadležne institucije u BiH u preciziranim vremenskim rokovima do 2020. godine, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ovaj strateški dokument je rezultat zajedničkog k?ordiniranog rada predstavnika nadležnih institucija u BiH koje se bave pitanjima migracija i azila.

Kopirati
Drag cursor here to close