Sjednica Vlade HNŽ

Usvojen nacrt zakona o visokom obrazovanju

Vijesti / Flash | 02. 03. 2012. u 12:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko - neretvanske županije, na danas održanoj 11. sjednici, usvojila je nacrt Zakona o visokom obrazovanju u HNŽ, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru. Također, usvojeni su nacrt Zakona o prostornom uređenju i nacrt Zakona o graditeljstvu.

Iz resora ministarstva gospodarstva Vlada je razmotrila informaciju 'Klasteri u HNŽ – mogućnost gospodarskog razvitka', a iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede informaciju o izradi operativnih planova obrane od poplava u HNŽ.

Također, Vlada je dala suglasnost na financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2012. godinu. Vlada je donijela odluku o utvrđivanju osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok svim korisnicima koji plaću primaju iz proračuna HNŽ.

Vezano za rad Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila uredbu o izmjenama uredbe o članarinama u turističkim zajednicama, te odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe i odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2012. godinu.

Ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Vladimir Babić prezentirao je informaciju o saniranju posljedica prirodne i druge nepogode u HNŽ, koju Vlada nije prihvatila, te je izraženo nezadovoljstvo radom ravnatelja i Uprave.

O daljim koracima, kada je riječ o radu ravnatelja i Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Vlada će konkretne odluke donijeti donijeti na prvoj sljedećoj sjednici, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close