Kolodvor

Uspostavljen javni prijevoz u Zenici, radnici nastavljaju štrajk glađu

''Najavljena sjednica Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati 16. siječnja, daje nam nadu da bi se napokon mogla riješiti ova situacija u Zenicatransu. Međutim, mi ćemo sve do te sjednice ostati u ovom obliku organiziranja''
Vijesti / Flash | 10. 01. 2020. u 10:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Radnici nastavljaju štrajk glađu

Nakon deset dana pauze od jutros je ponovo uspostavljen javni prijevoz u Gradu Zenica, ali radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika nastavljaju štrajk glađu i blokadu autobusnog kolodvora u tom gradu.

Dvadesetak radnika, kako ističu, odlučni su da nastave štrajk glađu u holu stanice, mada usluge javnog prijevoza, po jučerašnjoj odluci Gradskog vijeća, od danas vrše privatna poduzeća Babić Biss-tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići, ali ni autobusi tih prijevoznika zbog blokade ne mogu ući na perone zeničkog kolodvora.

''Najavljena sjednica Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati 16. siječnja, daje nam nadu da bi se napokon mogla riješiti ova situacija u Zenicatransu. Međutim, mi ćemo sve do te sjednice ostati u ovom obliku organiziranja'', kazao je za Fenu Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.

On poziva sve gradske vijećnike da im najdalje do sutra u 16 sati objasne na koji način misle pomoći radnicima i njihovom poduzeću.

''Da nam objasne koje stavove zastupaju i u kojem pravcu vide rješenje za nas, odnosno koje će zastupati na sjednici Gradskog vijeća. Ne znamo da li će to značiti i prekid štrajka glađu, jer sve zavisi što nam kažu i kako će se ponašati na sjednici. Ako budemo zadovoljni prezentiranim rješenjem, onda je stvar nas kako ćemo odlučiti'', navodi Bilić.

Iz Sindikata najavljuju da blokada Autobusnog kolodvora ostaje sve do sjednice GV, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim koracima.

Kopirati
Drag cursor here to close