Kršenje zakona?

Usporena procedura: Kandidati za direktora SIPA-e zreli za mirovinu!

Stanić, aktualni direktor Sipe, kome mandat ističe 5. studenog, u vezi s tim okolnostima je i prijavljen Nezavisnom odboru.
Vijesti / Flash | 22. 10. 2019. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imenovanje novog direktora Agencije za istrage i zaštitu SIPA BiH prolongirano je do daljeg jer je utvrđeno da je jedan od kandidata - Perica Stanića ispunio uvjete za mirovinu, piše Klix.

Isti izvor navodi da je Stanić, aktualni direktor Sipe, kome mandat ističe 5. studenog, u vezi s tim okolnostima i prijavljen Nezavisnom odboru.

Također, prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, ni Žarko Laketa, aktualni načelnik Policijske uprave Trebinje, ne bi smio biti kandidat za prvog čovjeka SIPE jer stiče uvjete za umirovljenje tijekom mandata, ukoliko bi mu bio dodijeljen.

Prvi zamjenik predsjedavajuće Nezavisnog odbora parlamenta BiH Enes Obralija obavijestio je jučer medije da je u petak na adresu ovog odbora stigla prijava o mogućem kršenju zakona, jer su neki kandidati za mirovine.

"Mi ćemo provjeriti sve, odnosno prijavu da navodno neki kandidati ispunjavaju uvjete za mirovinu. Nakon toga ćemo formirati rang-listu. Ovo je suptilno pitanje. Kandidati su dostavili sve traženo, ali u petak smo dobili informaciju da su neki kandidat stekli uvjete za mirovinu, a da je Nezavisni odbor to zanemario", rekao je on.

U tekstu se podsjeća i da je aktualnom sazivu Nezavisnog odbora prije godinu istekao mandat.

Jučer su, pored Stanića i Lakete, održani intervjui i s kandidatima za direktora Sipe Goranom Zupcem i Darkom Ćulumom.

Kopirati
Drag cursor here to close