Ivanić

Uslijedit će vrlo ozbiljna politička situacija

Vijesti / Flash | 18. 09. 2016. u 06:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da će, nakon današnje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, sljedećih dana uslijediti vrlo ozbiljna politička situacija.

‘’Kada sam rekao da bi zabrana referenduma bila donijevanje ulja na vatru, to sam zaista ozbiljno mislio. Bojim se da ćemo sljedećih dana imati vrlo ozbiljnu političku situaciju’’, kazao je Ivanić za Fenu.

Svi akteri su, kaže, sada dovedeni u situaciju u kojoj racionalnog i razumnog izlaza nema i misli da je to „vrlo, vrlo loše“.

‘’S drugačijom odlukom Ustavnog suda BiH moglo se kupiti određeno vrijeme i u nekom laganom periodu doći do rješenja. Ovako, stvari su se zakomplicirale. Sada su političke ličnosti, posebno vladajuća straktura, pred izborom hoće li poštovati odluku Narodne skupštine RS-a ili će ići na poštovanje odluke Ustvanog suda BiH. To je najgora moguća situacija’’, kategoričan je Ivanić.

Njegov osobni stav i predstavnika Saveza za promjene je, kaže, da nemaju namjeru da traže sazivanje sjednice Narodne skupštine RS-a i za njih i dalje važi njena odluka o referendumu u RS-u o 9. januaru kao Danu RS-a, koji je zakazan za 25. rujan.

‘Od nas se očekivala podrška i mi smo tu podrški vlastima RS-a dali. Sada ćemo vidjeti šta je krajnje rješenje. Naredni dani će biti, vrlo, vrlo intenzivni s političkim aktivnostima’’, rekao je član Predsjedništva BiH.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas je odlučio da ne postoje opravdani razlozi za usvajanje zahtjeva Narodne skupštine RS-a za preispitivanje njegove odluke od 26. studenog 2015. godine koja se odnosi na ocjenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o praznicima Republike Srpske, te ga je stoga odbio.

Taj sud je usvojio i privremenu mjeru kojom se privremeno obustavlja Odluka o raspisivanju referenduma u RS-u o 9. siječnja kao Danu RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close