Oštetio proračun za 9,7 milijuna KM

Uskoro suđenje ministru Cikotiću, Tužiteljstvo najavilo više stotina materijalnih dokaza

Cikotić je, kao službena osoba u organima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama prouzrokovao štetu po proračun BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu.
Vijesti / Flash | 11. 02. 2022. u 17:46 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitanjem optužnice pred Državnim sudom u utorak, 15. veljače, počet će suđenje Selmi Cikotiću, ministru sigurnosti BiH optuženom za zlouporabu položaja, koji se tereti da je u razdoblju od 2009. do 2011. godine, kada je obnašao dužnosti državnog ministra obrane, oštetio proračun BiH za iznos od oko 9,7 milijuna KM.

Kako je ranije navedeno iz Tužiteljstva BiH, Cikotić se tereti da je, u razdoblju od 2009. do 2011. godine, zloupotrijebio službeni položaj državnog ministra obrane tako što je na nezakonit način pogodovao kupcu, na štetu ministarstva kojim je rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, municije i vojne opreme.

Cikotić je, kao službena osoba u organima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama prouzrokovao štetu po proračun BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo kazneno djelo ''zloupotreba položaja ili ovlaštenja'', stoji u optužnici.

Kako je navedeno, Tužiteljstvo BiH će krivicu optuženog dokazivati saslušanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka i prilaganjem više stotina materijalnih dokaza.

Cikotić se u  siječnju izjasnio da nije kriv, prenosi Detektor.

 

Kopirati
Drag cursor here to close