Teško stanje

Uskoro prosvjedi u RS-u

Vijesti / Flash | 09. 04. 2016. u 17:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo PDP-a zaključilo je danas u Trebinju da je neophodno da se u najkraćem razdoblju, u okviru Saveza za promjene, povedu ozbiljni razgovori o organiziranju prosvjeda povodom aktualnog stanja u Republici Srpskoj.

''Glavni okidač za mirne prosvjede je poskupljenje struje i jedno opće nezadovoljstvo, odnosno, sve veći broj kašnjenja s isplatama korisnicima proračuna, od poljoprivrede, preko boračkih kategorija i drugih'', rekao je novinarima generalni tajnik PDP-a Igor Crnadak.

Naglasio je opredijeljenost Predsjedništva PDP-a u borbi protiv kriminala i korupcije.

Ova stranka je dala punu podršku istragama koje trebaju dovesti do pune istine oko toga kako su 'opljačkane banke u RS-u i novac građana'.

''Nastavak borbe protiv korupcije i kriminala predstavlja i naša predizborna obećanja, jer do kraja ostajemo na putu ustrajavanja u traženju odgovora na ključna pitanja - gdje je otišao novac koji je opljačkan? To je ujedno i poruka onima koji ovih dana kritiziraju akcije koje se vode protiv kriminala, jer od njih očekujemo odgovore gdje su otišle pare, a riječ je o desetinama i stotinama milijuna ovoga naroda i Republike Srpske'', naglasio je Crnadak.

Kaže da Savez za promjene još nije dogovorio nijedno ime za kandidata za gradonačelnika ni u jednom gradu, te dodaje da stvari 'idu u tom smjeru' da će Slavko Vučurević biti ponovo kandidat za gradonačelnika u Trebinju, što je potvrdio i Branislav Borenović prilikom dodjele članskih knjižica za 200 novih članova te stranke.

''Uvjeren sam da ćemo postići suglasnost na nivou Saveza za promjene da imamo zajedničke kandidate i da uvjerljivo pobijedimo na predstojećim izborima'', kazao je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close