Vrijeme je

Čeka nas još jedno pomjeranje kazaljki

Kako navode izvori iz centrale EU u Bruxellesu, pri razmatranju i odlučivanju bit će uzeti u obzir razni faktori, prije svega ekonomski.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2018. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijanje sata ipak će još neko vrijeme biti nastavljeno, odnosno naizmjenični prelazak sa zimskog na ljetnje računanje vremena, jer se neke zemlje EU žale da je prekratak rok za odluku.

Kako navode izvori iz centrale EU u Bruxellesu, pri razmatranju i odlučivanju bit će uzeti u obzir razni faktori, prije svega ekonomski. 

Europska komisija pitala je građane EU šta misle o zimskom i ljetnjem računanju vremena, a odgovorilo je 4,6 milijuna ispitanika, pri čemu je čak 84 posto glasalo za ukidanje prakse pomjeranja kazaljki. 

Komisija je zato naredila zemljama članicama da do kraja ožujka sljedeće godine donesu odluku o tome da li žele zadržati ljetnje ili zimsko računanje vremena. 

 


Uz ekonomske probleme, tu je i strah da bi moglo doći do neujednačenog računanja vremena unutar EU, što bi moglo izazvati kaos, posebno u odnosima zemalja koje se graniče. 

Zato je, smatraju u Bruxellesu, potrebna međusobna suradnja članica pri odluci o tome koje računanje vremena izabrati, prenose portali za političku analitiku. 

Svi su suglasni da dva računanja vremena u budućnosti neće postojati, ali još nije jasno koje će izabrati - zimsko ili ljetnje. 

Kopirati
Drag cursor here to close