Nakon razmatranja...

Uskok odbacio kaznenu prijavu protiv Plenkovića

Vijesti / Flash | 10. 05. 2017. u 12:08 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) odbacio je u srijedu kaznenu prijavu Slobodne Hrvatske protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra Tome Medveda, državne tajnice Zdravke Bušić, te saborskog zastupnika Željka Glasnovića, podnesenu zbog, kako se navodi u prijavi, "opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika".

Ured je donio rješenje o odbačaju nakon što su politička stranka Slobodna Hrvatska, te više fizičkih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli identične kaznene prijave protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra branitelja Tome Medveda i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravke Bušić, zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 2. Kaznenog zakona, te protiv saborskog zastupnika Željka Glasnovića zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 1. Kaznenog zakona, objavljeno je na web stranicama Uskoka.

"U prijavama se navodi da bi predmetna kaznena djela bila počinjena potpisom dokumenta objavljenog na facebook profilu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, a kojim dokumentom je Željko Glasnović, da bi podržao Vladu Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, od Vlade tražio što žurnije rješavanje nekoliko točaka koje su navedene u tom dokumentu.

Nakon razmatranja sadržaja podnijetih kaznenih prijava, a obzirom na bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela, te objektivne okolnosti spornog događaja, utvrđeno je da u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela'', priopćeno je iz USKOK-a.

Slobodna Hrvatska podnijela je u ponedjeljak Uskoku kaznenu prijavu protiv premijera Plenkovića, ministra Medveda, zastupnika Glasnovića i državne tajnice Zdravke Bušić.

To su učinili nakon što je Glasnović na facebooku objavio dokument koji su navodno potpisali Medved, Plenković i Bušić, kojim se jamči ispunjenje Glasnovićevih zahtjeva u zamjenu za njegovu podršku Plenkovićevoj vladi.

Kopirati
Drag cursor here to close