U tijeku zaštita prostora

Urušio se dio derutne kuće u središtu Širokog Brijega

Vijesti / Flash | 04. 08. 2015. u 10:27 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strogo središte Širokog Brijega dugi niz godina ''krasi'' napuštena i derutna kuća koja se nalazi u Ulici dr. Jure Grubišića tik uz Trg širokobrijeških žrtava.

Kako nam je ispričao jedan prolaznik, s kuće već godinama u manjim količanama otpadaju dijelovi krova pa i kamen od same kuće te time opasno ugrožavaju sigurnost pješaka. Otprije je poznato da postoji velik broj vlasnika ove kuće te se imovinsko-pravni odnosi već godinama ne uspijevaju rješiti.

Veće urušavanje dijela krova te same konstrukcije kuće dogodilo se u nedjelju navečer kada su na lice mjesta izašli pripadnici PU Široki Brijeg koji su trakom ogradili prostor do dolaska nadležne inspekcije.

''Inspektor je naložio da se poduzmu mjere zaštite kako ne bi došlo ozljeđivanja prolaznika te samim time ugrožavana njihove sigurnosti. U dogovoru s jednom tvrtkom, prostor će se tijekom utorka ograditi zaštitnom ogradom,'' izjavio je za Bljesak.info pomoćnik gradonačelnika Grada Širokog Brijega Borislav Zovko iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega.

Nakon dugog niza godina prostor oko derutne kuće napokon će biti osiguran te će prolaznici bez imalo straha moći šetati ionako frekventim prolazom u samom središtu Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close