Pejić

Uređenje Mostara neće se brzo riješiti

Vijesti / Flash | 12. 04. 2016. u 08:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine (HNV BiH) Marinko Pejić govoreći o rješavanju pitanja Grada Mostara smatra da se buduće uređenje tog grada neće brzo riješiti jer dvije stranke koje o tome odlučuju nisu pronašle rješenje, a udruge građana nemaju mehanizme da nametnu svoja rješenja.

Izrazio je bojazan da to ni ovog puta neće biti riješeno, ocjenjujući da Mostar treba funkcionirati kao jedinstven grad jer to je ono što građani žele, podsjećajući da je Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" dala prijedlog da se uputi zahtjev visokom predstavniku za izradu izbornog zakona o Mostaru što je za njega primjer i za rješenje problema.

''Ako pogledate Republiku Srpsku, kakva tamo prava imaju Bošnjaci, a da ne govorim Hrvati? Oko 110 tisuća Hrvata je bilo u Banjalučkoj biskupiji, a sada ih ima devet ili deset tisuća, ni deseti dio, a Bošnjaka isto tako'', rekao je Pejić.

Kazao je i da ga plaši činjenica što u BiH postoje političke opcije koje javno zagovaraju segregaciju, podjele, etničko getoiziranje i diskriminaciju, pitajući kakva je budućnosti mlađih generacija bez kojih nema ni države.

Mišljenja je da je međunarodna zajednica trebala nešto učiniti budući da Daytonski sporazum jeste odigrao značajnu ulogu, ali ustrojstvo BiH nije napravljeno prema želji građana o čijim stvarnim problemima se u BiH malo govori, priopćeno je danas iz Hrvatskog narodnog vijeća Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close