MUP ŽZH

Uprava policije MUP-a ŽZH demantira pisanje posuškog internet portala

Vijesti / Flash | 04. 04. 2012. u 09:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 3. travnja web portal posusje-online.info objavio je tekst s naslovom 'Prosvjetna djelatnica O.Š. Ivan Mažuranić privedena u PU Posušje zbog maltretiranja' u kojem nepotpisani autor teksta, pozivajući se na 'izvor blizak MUP-u', tvrdi da je jučer u prostorije PU Posušje na obavijesni razgovor privedena prosvjetna djelatnica OŠ Ivan Mažuranić iz Posušja, navodeći inicijale iste.

Budući da je navedeni tekst izazvao interes javnosti, te smo zaprimili pozive većeg broja novinara, prosvjetnih djelatnika i roditelja učenika navedene škole, smatramo potrebnim pružiti javnosti cjelovitu informaciju vezanu uz navode iz teksta, te stoga izjavljujemo slijedeće: Laž je da je u prostorije PU Posušje na obavijesni razgovor privedena prosvjetna djelatnica s inicijalima I. A.

Istina je da je navedena prosvjetna djelatnica jučer samoinicijativno došla u PU Posušje i prijavila majku jedne učenice kojoj predaje, zbog verbalnog nasilja i upadanja u učionicu tijekom održavanja nastave. Iz svega navedenog očito je da je nepotpisani autor teksta, objavljenog na web portalu bez impressuma, grubo obmanuo javnost.

Budući da se nepotpisani autor teksta poziva na 'izvor blizak MUP-u', što kod neupućenih može stvoriti dojam da je tu informaciju zaista i dobio u policiji, nepotpisanom autoru teksta i nepotpisanom uredniku portala poručujemo da postoji samo jedna adresa na kojoj mogu dobiti relevantnu informaciju o radu policije, a to je služba za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a, koju isti nisu kontaktirali, premda su bili dužni to učiniti da im je stalo do objektivnog i etičnog novinarstva, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close