Opasnost još nije prošla

Novi slučajevi zaraze koronom u BiH - 23 oboljelih

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, potvrđeno je iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2020. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini evidentirana su još 23 slučaja zaraze koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH u ovom bh. entitetu su testirana 422 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih. U RS je izvršeno testiranje 298 laboratorijskih uzoraka, a 16 je zaraženih Covidom-19.

Novi slučajevi u Federaciji registrirani su u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, potvrđeno je iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

U Republici Srpskoj, radi se o 11 osoba ženskog i pet muškog spola, od kojih su četiri mlađe, 11 srednje i jedna osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta po pet osoba je iz Modriče i Vukosavlja, po dvije iz Prijedora i Čelnica i po jedna iz Banje Luke i Bijeljine.

Od novozaraženih, većina predstavlja obiteljske kontakte zaraženih radnika iz Fabrike “Alfa” iz Modriče.

Inače, u ponedjeljk, 8. lipnja u BiH zabilježena su čak 32 nova slučaja koronavirusa. U Federaciji BiH je zabilježeno još 24 zaraženih, od čega je većina u Tuzlanskom kantonu, dok je u RS-u zabilježeno osam novozaraženih.

“Opasnost još nije prošla, neophodno je pridržavati se mjera prevencije i preporuka koje su na snazi. Odgovornost svakog pojedinca je da se pridržava ovih mjera, a posebno je važno da se poslodavci pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima, sve kako bismo smanjili rizik od ponovnog porasta broja slučajeva. Svi segmenti našeg društva moraju aktivno sudjelovati ako želimo zaustaviti ovu bolest”, poručuju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close