Sudbine

Uplakani Sirijac s fotografije sretno stigao u Njemačku

Vijesti / Flash | 08. 09. 2015. u 11:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obitelji Sirijca Laitha Majida, čija je fotografija obišla svijet dok je uplakan nosio svoje dijete napuštajući čamac, sretno je stigla u Berlin.

Majid, njegova supruga Nada Adel, sinovi Moustafa (18), Ahmed (17) i Taha (9) te sedmogodišnja Nou smješteni su u četvrti Spandau, u nekadašnjim policijskim barakama.

Obitelj je živjela u gradu Deir Ezzor, a za spas su platili 6.500 dolara. Guradian piše kako im je čak 13 vlada ponudilo smještaj, no oni su odlučili ostati u Njemačkoj.

Inače, njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Sigmar Gabriel izjavio je kako je Njemačka u stanju srednjoročno prihvatiti pola milijuna izbjeglica godišnje.

"Mislim da svakako možemo zbrinuti pola milijuna izbjeglica godišnje tijekom nekoliko godina, možda čak i više", rekao je u ponedjeljak navečer socijaldemokrat na tv postaji ZDF.

"Ne možemo prihvatiti svake godine gotovo milijun osoba i integrirati ih bez problema", dodao je.

Njemačka je spremna primiti 800.000 zahtjeva za azilom ove godine, četiri puta više nego u 2014.

Gabriel je uvjeren "da se europska politika mora promijeniti", jer europske zemlje ne uspijevaju usklađeno odgovoriti na migracijsku krizu koja pogađa kontinent, nastalu ratovima i siromaštvom na Bliskom istoku i u Africi.

Kopirati
Drag cursor here to close