Trgovska gora

Upitno održavanje sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske u Zagrebu

Neslaganje oko točke dnevnog reda koja se odnosi na pitanje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.
Vijesti / Flash | 20. 06. 2023. u 07:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upitno je održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (SM BiH) i Vlade Hrvatske u Zagrebu zbog neslaganja oko točke dnevnog reda koja se odnosi na pitanje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.

Kako BHRT saznaje, nije postignut dogovor o tekstu zaključka o ovoj tački.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sinoć nije prisustvovao radnoj večeri. Ministar sigurnosti Nenad Nešić, koji je ranije najavio da iz opravdanih razloga neće moći prisustvovati, poručio je da ni ostali ministri iz Republike Srpske neće sudjelovati na zajedničkoj sjednici, ako se točka o Trgovskoj gori ne nađe na dnevnom redu.

Ranije je najavljeno da bi na dnevnom redu sjednice trebalo da se nađe niz zaključaka od zajedničkog interesa, a planirano je bilo i potpisivanje sporazuma između BiH i Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad (BiH) - Dvor (RH) koji se nalazi na trasi puta M4 u BiH i DC6 u Hrvatskoj.

S obzirom da je održavanje zajedničke sjednice upitno, nije poznato ni da li će spomenuti sporazum danas biti potpisan.

Inače, zaključivanjem ovog sporazuma definira se zajedničko ulaganje u rekonstrukciju mosta Novi Grad – Dvor preko rijeke Une, za nesmetano odvijanje cestovnog prometa na trasi prometnice M4, sa strane BiH, s nastavkom na državnu cestu DC6, s hrvatske strane. Nakon što sporazum bude potpisan, troškove rekonstrukcije mosta, BiH i Hrvatska će snositi u jednakim dijelovima, po 50 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close