Obilni pljuskovi

Upaljen narančasti meteoalarm za BiH

Preporučuje se stanovništvu da zaštite sebe i svoju imovinu zbog mogućeg plavljenja imovine.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2023. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za BiH zbog očekivanih obilnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Očekuje se da će pasti od 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Preporučuje se stanovništvu da zaštite sebe i svoju imovinu zbog mogućeg plavljenja imovine. Moguć je, kako se navodi, poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama.

Nestabilno

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i obilniji lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

Prognoza vremena za naredne dane

U ponedjeljak 12.06.2023., pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Lokalno jači pljuskovi na istoku, jugoistoku Bosne i na jugoistoku Hercegovine. U Hercegovini se očekuje grmljavina. Tijekom dana prestanak padavina i razvedravanje u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 22 do 28 °C.

U utorak 13.06.2023., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama centralne i istočne Bosne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29°C.

U srijedu 14.06.2023., pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tijekom dana.

Poslije podne pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovini, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Bosni uglavnom istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28°C.

Kopirati
Drag cursor here to close