Kontrole

UNO BiH: Oduzeti polovni automobili u vrijednosti 150 000 KM

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 12:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje provode akciju oduzimanja vozila koja su prodavana bez prethodno izmirenih dadžbina, a procjenjena su na vrijednost od 150.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa, Grupa za sprječavanje krijumčarenja, Regionalnog centra Sarajevo u suradnji sa pripadnicima policijskih postaja Kiseljak i Vitez vrše akciju provjera prodaje vozila na auto otpadima.

Akcija provjera prodaje se provodi na teritoriji Srednjebosanske županije sa ciljem otkrivanje ilegalne prodaje vozila na koja nisu plaćene dadžbine. Ovom prilikom službenici su provjerom na tri lokacije otkirili i privremeno izvršili oduzimanje 30 putničkih motornih vozila za koje prilikom ulaska na teritoriju BiH nisu plaćene zakonom propisane dadžbine.

Riječ je o najnovijim modelima vozila koja su pripremljena za prodaju u dijelovima, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 150.000 KM.

Prilikom izvođenja akcije kontrole vozila značajnu ulogu imala je prethodna obuka službenika UNO od strane EXBS programa putem obuke 'Regionalna obuka za otkrivanje ukradenih vozila'. U ovom trenutku akcija se nastavlja na drugim lokacijama. Konačni rezultati akcije bit će naknadno priopćeno, navedeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close