Akcija UNO BiH

UNO BiH kreće u oduzimanje duhana bez markica na tržnicama

Vijesti / Flash | 25. 09. 2014. u 13:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa službenicima Granične policije BiH danas su odzeli 184 kilograma rezanog duhana za motanje i pušenje, koji se nezakonito prodavao na Velikoj tržnici u Orašju.

Prilikom provođenja operativne akcije, na 7 lokacija (štandova) od osoba koje su vršile promet duhana za pušenje koji nije na zakonit način bio označen akciznim markicama UNO, privremeno je oduzeta količina od 184 kg duhana za pušenje. Protiv osoba koje su na nezakonit način stavile u promet predmetne duhanske proizvode nadležnom Sudu, shodno Zakonu o akcizama u BiH, podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Današnja akcija je izvedena u skladu sa Operativnim planom Uprave za neizravno oporezivanje za provođenje operacije 'Bijeli merkur 2', te prikupljenih obavještajnih podataka. Akciju su izveli službenici UNO iz Odsjeka za provođenje propisa u Regionalnom centru Tuzla, točnije Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Terenski ured Sjeveroistok Bijeljina.

U četvrtak, na prostoru Velike tržnice u Orašju provedene su taktičko-operativne radnje i aktivnosti koje su za cilj imale suzbijanje nedozvoljenog prometa duhana i duhanskih proizvoda koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama UNO, bez vjerodostojne dokumentacije, odnosno koji nisu stavljeni u promet u skladu sa odredbama Zakona o akcizama BiH.

Ovo je samo jedna od akcija na suzbijanju nelegalne prodaje duhana i duhanskih prerađevina koje će biti izvedene na tržnicama širom BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close