Pomoć

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' prikupio 15.000 KM za Tursku i Siriju

Akcija prikupljanja sredstava realizirana je u rektoratu Univerziteta, kao i na fakultetima i univerzitetskim studijima.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2023. u 17:20 Piše: Elvis Šabić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' u Mostaru organizirao je akciju prikupljanja sredstava za pomoć područjima prijateljskih zemalja Turske i Sirije koja su pogođena jakim i razornim potresima u prethodnom periodu.

Akcija prikupljanja sredstava realizirana je u rektoratu Univerziteta, kao i na fakultetima i univerzitetskim studijima, a ista je rezultirala prikupljanjem 15.000 konvertibilnih maraka, i to: 10.000 konvertibilnih maraka u novcu i 5.000 konvertibilnih maraka u potrepštinama koje su neophodne.

Također, zaposlenik Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, referent za tehničku podršku Nadin Kevelj, te studenti Emina Mustafić sa Agromediteranskog fakulteta i Adis Karkelja koji je studirao na Mašinskom fakultetu boravili su u turskoj provinciji Hatay kao ispomoć lokalnim timovima koji su obavljali potragu i spašavanje stradalih u potresu.

''S ponosom ističemo da su kolega Nadin Kevelj, Emina Mustafić i Adis Karkelja dio Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru, te se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava za pomoć Turskoj i Siriji. Izražavamo nadu da će prikupljena sredstva u što skorijem vremenskom roku biti isporučena i da će biti od koristi tamo gdje je najpotrebnije'', navedeno je u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close