Famozna podružnica

Unija socijaldemokrata: Tko stoji iza mostarske Podružnice VKBI-a

Vijesti / Flash | 19. 07. 2014. u 08:52 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Gradski odbor Unije socijaldemokrata BiH smatra "jeftinim politikantskim podmetanjem" reagiranje mostarske podružnice Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), za koju, kako tvrde u toj stranci skoro nitko u Mostaru ne zna da postoji.

''Voljeli bismo znati tko su članovi famozne Podružnice VKBI Mostar, kada su i gdje zadnji put imali svoju sesiju, sjednicu ili javnu tribinu i na osnovu kakve su rasprave u javnosti istupili 'razmatrajući' pismo od 3. srpnja koje su uputili prvi ljudi OHR-a Valentin Inzko i njegov zamjenik Tamir Waser, a koje se odnosi na izmjene Izbornog zakona za Mostar, uz prijedlog za tri izborne jedinice'', ističu iz te stranke.

''Pošto u fantomskom priopćenju, fantomske podružnice VKBI Mostar u prve dvije rečenice ta ista podružnica bježi da se skrije iza nekakvog Upravnog odbora Podružnice VKBI Mostar kojeg opet nitko ne predstavlja imenom i prezimenom, ovdje je jasno kako je riječ o pokušaju manipulacije i takozvanog 'pucanja ćorcima' iza grudobrana stranke SDA u Mostaru čiji se 'rukopis' i stil reagiranja u priopćenju sam identificira što neodoljivo podsjeća na desetine javnih istupa prvog čovjeka Gradskog odbora SDA u Mostaru'', dodaje se u priopćenju GO Unije socijaldemokrata.

Iz te stranke pozivaju članove mostarske podružnice VKBI-a i članove Upravnog odbora te podružnice da se otvoreno predstave javnosti. Iz Unije socialdemokrata navode kako je prvo čitanje priopćenja oborivo u svakoj svojoj rečenici.

''Tek na drugo ili treće čitanje tog priopćenja lako je donijeti zaključak kako famoznim VKBI-jem u Mostaru, ako to uopće postoji, rukovodi, diktira i manipulira predsjednik GO SDA Mostar'', ističu iz te stranke.

''Jasno je dakle da je spomenuto fantomsko priopćenje besmisleno, a toj navodnoj Podružnici VKBI Mostar sugeriramo da, umjesto kada se ponovo odluči reagirati, reakciju adresiraju na GO SDA Mostar jer je poznato da je ta stranka bila apsolutni pobjednik posljednjih lokalnih izbora u Mostaru. Neka podružnica VKBI Mostar upita odgovorne u GO SDA Mostar kako je bilo moguće da s postojećim Statutom Grada Mostara kandidat HDZ BiH za gradonačelnika Mostara dobije potrebnu većinu od dvije trećine glasova i postane gradonačelnik. Tko je u tom slučaju trgovao bošnjačkim nacionalnim interesima'', zaključuju iz GO Unije socijaldemokrata Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close