investicije

Unaprijediti trgovinsku razmjenu BiH i Pakistana

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 15:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH primili su danas premijera Islamske Republike Pakistan Nawaza Sharifa. Zajednički je ocijenjeno da su politički odnosi BiH i Pakistana veoma dobri i u interesu obiju strana je unapređenje suradnje u svim oblastima. Posebno je izražen interes za unapređenje političke i ekonomske suradnje, te u oblasti trgovinske razmjene i zajedničkih investicija.

Razmijenjena su mišljenja o potrebi značajnijeg prisustva pakistanskih investitora i kompanija u BiH, a izražen je interes i za druge vidove suradnje s Pakistanom, naročito u oblastima energetike, poljoprivrede, tekstilne i drvne industrije.

Sugovornici su razgovarali o političko-ekonomskoj situaciji i prilikama u obje zemlje, a članovi Predsjedništva BiH informirali su premijera o predstojećim aktivnostima na putu europskih integracija BiH. Premijer Pakistana je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini na tom putu. Naglašen je značaj razmjene posjeta na svim razinama.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za sveukupnu podršku i pomoć naroda i Vlade Pakistana Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH. U ime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića sastanku je prisustvovao savjetnik Dejan Vanjek.

Kopirati
Drag cursor here to close