Nakon duge bolesti

Umro bivši šef HEP-a i Sanaderov suoptuženik Ivan Mravak

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 09:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Mravak, dugogodišnji šef HEP-a i višestruki optuženik te osuđenik u brojnim postupcima koji su se vodili zbog izvlačenja novca iz HEP-a, nakon duge i teške bolesti, umro je 14. srpnja.

Zdravstveno stanje Ivana Mravka bilo je izuzetno teško zadnjih godina pa su zbog toga u prekidu bili gotovo svi postupci protiv njega, a jedan od takvih postupaka je afera HEP - DIOKI u kojemu su mu suoptuženici Ivo Sanader i Robert Ježić, piše Večernji list.

Podsjetimo, riječ je o predmetu u kojem je optužnica potvrđena u svibnju 2013., no spis se nije maknuo dalje od toga upravo zbog zdravstvenih problema svih trojice suoptuženika.

Nakon smrti bit će obustavljen i postupak koji se protiv Mravka vodio zbog fiktivnog zapošljavanja Rade Buljubašića, javlja N1.

Mravak je bio optužen i u 600 milijuna kuna teškoj aferi HEP-TLM, i to još u siječnju 2012. Optužnica je podignuta nakon više od godinu i pol istrage, a njome su obuhvaćeni i bivši Mravkov savjetnik umirovljeni general Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić.

Kapulara se tereti da je od Mravka tražio da mu na račun HEP-a omogući ljetovanja od 41.000 kuna, a Mravak je optužen i da je u dogovoru s Jurčićem odobrio razna plaćanja zaključivanjem fiktivnih ugovora o djelu i tako mu nezakonito pribavio 131.000 kuna, a HEP oštetio za 266.000 kuna, odnosno za ukupno 307.000 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close