Traži se istraga

Greškom ih smjestili ih sa zaraženima

Vijesti / Flash | 29. 04. 2020. u 15:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministrima unutarnjih poslova Draganu Lukaču i zdravlja Alenu Šeraniću da provedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca prilikom smještaja osoba u karantenu u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banja Luci.

Šest osoba iz RS, umjesto u karantenu u Srednjoškolskom domu, prebačeno je u Studentski centar "Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Višković očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcioniranja karantena i izolacijskih objekata karantenskog tipa.

''Premijer žali što je došlo do greške zbog kojeg je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku da budu zaraženi virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove obitelji, ali i uznemirena javnost u RS'', priopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ističu da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close