red i mir

Umirovljenik kažnjen sa 1.000 KM zbog psovanja premijera

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 14:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekršajni sud u Valjevu kaznio je sa 55.000 dinara (oko 1.000,00 KM) umirovljenika iz Gornjeg Milanovca Ratka Jerinića (68) zato što je iz kombija, u kome se nalazio kao suvozač, dok je prolazio pored prometnog policajca na Ibarskoj magistrali kroz prozor opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavio je čačanski portal Morava Info.

Jerinić je osuđen zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru sa 55.000 dinara, a sa još 5.000 dinara zbog toga što nije nosio osobnu iskaznicu. Dužan je platiti i još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. Tako da ukupna kazna za Jerinića iznosi 65.000 dinara.

Ako iznos ne uplati u roku od 15 dana, Jeriniću prijeti više od dva mjeseca zatvora, jer jedan zatvorski dan stoji oko 1.000 dinara.

Jerinić, koji je umirovljenik sa mjesečnim primanjem od 25.000 dinara, 17. kolovoza vozio se u kombiju Doborosava Dmitrića i sjedio na mjestu suvozača kada su prošli Ibarskom magistralom kroz mjesto Ljig.

Vozač Dmitrić, koji je bio svjedok na suđenju, rekao je da je u tom mjestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov suputnik nešto opsovao dok su prolazili pored prometnog policajca, ali da "nije obraćao pažnju na to".

Policajac je izjavio da ga je Jerinić "vrijeđao" dok je regulirao promet i da je nakon toga, pošto je kombi prošao pored njega, obavijestio dežurnu službu o tom "slučaju", a ona je prometnoj patroli naložila da kombi sa Dmitrićem i Jerinićem zaustavi na njihovom putu ka Gornjem Milanovcu i provede ih u stanicu u Ljigu, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close