problem s isplatom

Umirovljenici u strahu: Ukrast će nam jednu mirovinu!

Vijesti / Flash | 04. 04. 2015. u 08:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

‘’Iskreno se nadam, zapravo, dobili smo uvjeravanja od federalnog premijera i nadležnih u Zavodu da nam se jedna mirovina ne bi trebala ukrasti! Rekli su nam da su mirovinu na postojećoj razini zagarantirane, bez obzira na kronično kašnjenje s isplatom’’, govori Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine saveza penzionera FBiH, o problemu sa isplatom mirovina za ožujak.

‘’Najveći problem je slaba uplata, odnosno priliv sredstava. To je baš jadno’’, ističe Omerefendić, zbog čega je kao i ostatak umiroljenika u našoj zemlji u strahu da će zbog silnog odgađanja doći u situaciju da će im biti uskraćena jedna cijela mirovina.

Zbog svega, on i predsjednik Saveza umirovljenika FBiH Ivo Kožul održali su u četvrtak sastanak s direktorom Porezne uprave FBiH Midhatom Arifovićem, na kojem im je rečeno da će prioritet u narednom razdoblju biti naplata doprinosa. Uskoro će, nada se Omerefendić, imati i razgovor s novim federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

‘’Nismo htjeli stvarati konfuziju pa je donesena odluka da to, ipak, bude 8. travanj. Nažalost, nije nikakva tajna da je financijsko stanje u Zavodu loše i da će isplata trajati danima’’, rekao je Tomislav Kvesić glasnogovornik Zavoda PIO/MIO.

Kvesić govori kako zbog činjenice da je u ponedjeljak, zbog Uskrsa, neradni dan te neće biti moguće 7. travnja realizirati transfer iz proračuna za povlaštene mirovine, isplata je pomjerena za dan kasnije, prenosi Avaz.

Isplata mirovina za ožujak započet će u srijedu, 8. travnja, potvrđeno je iz Federalnog zavoda PIO/MIO. Ako se zna da isplata traje više od 15 dana, to znači da će razdoblje za mirovine, od veljače do ožujka, biti duže do 40 dana!

Kopirati
Drag cursor here to close