HNŽ

Ulične akcije o trgovini ljudima

Spomenutu kampanju realizira Udruženje ''Novi put'' u suradnji s Koordinacijskim timom za borbu protiv trgovine ljudima HNŽ-a.
Vijesti / Flash | 19. 03. 2024. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom početka kampanje s ciljem podizanja svijesti potencijalnih žrtava trgovine ljudima, održat će se konferencija za novinare u srijedu, 20. ožujka u 11 sati u velikoj dvorani MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Spomenutu kampanju realizira Udruženje ''Novi put'' u suradnji s Koordinacijskim timom za borbu protiv trgovine ljudima HNŽ-a.

U okviru ove zajedničke kampanje će se u idućem razdoblju provesti deset uličnih akcija u ruralnim i urbanim dijelovima HNŽ-a, s ciljem podizanja svijesti o trgovini ljudima među ranjivim kategorijama, ali i šire javnosti, te poticanja preživjelih žrtava da se uključe u procese razvoja politika suprotstavljanja trgovine ljudima, priopćilo je Udruženje ''Novi put''.

Aktivisti  Udruženja ''Novi put'' će, tijekom uličnih kampanja, vršiti podjelu informativnih materijala, kao i informacija o prevladavajućim oblicima trgovine ljudima, metodama vrbovanja te načinima zaštite i prijavljivanja potencijalnih i stvarnih slučajeva.

Bosna i Hercegovina je identificirana kao zemlja porijekla, tranzita i odredišta žrtava trgovine ljudima. U prošlogodišnjem izvješću  Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država o trgovini ljudima BiH je ocijenjena razinom 2 jer “se vlasti Bosne i Hercegovine ne pridržavaju u potpunosti minimalnih standarda za eliminiranje trgovine ljudima, ali ulažu značajna nastojanja u tom pravcu”, naveli su iz spomenutog udruženja.

Spomenuta kampanja realizira se u okviru projekta pod nazivom ''Unaprjeđenje institucionalnog odgovora na trgovinu ljudima'', kojeg podržava Vlada SAD-a kroz USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire, kojeg Udruženje ''Novi put'' trenutno provodi na području HNŽ-a i Županije Zapadnohercegovačke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close