'Nova' pravila

Ulazak u Hrvatsku: Bez razloga može, bez jedne od tri potvrde ne može

Na sjednici su utvrđena 'nova pravila' za ulazak građana iz BiH i Srbije.
Vijesti / Flash | 30. 06. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su veleposlanici država članica Europske unije odobrili listu i sastavile novi popis potencijalnih sigurnih zemalja za Covid-19, među kojima su Bosna i Hercegovina, Vladi Hrvatske to nije dovoljno te su na današnjoj sjednici odlučivali o načinu ulaska u ovu zemlju.

Na sjednici su utvrđena 'nova pravila' za ulazak građana iz BiH i Srbije.

''Svi koji imaju covid potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom koronavirusu ili da su cijepljeni. Novost je da osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku '', rekao je ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Ovo znači da od sada građani BiH i Srbije za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrde, za cijepljenje, preboljenje ili negativni test.

Božinović je govorio i o korištenju covid-potvrda za ulazak na događaje.

''Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se upotreba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi '', istaknuo je Božinović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close