Konjević

Ulazak Crne Gore u NATO šansa je i za BiH

Vijesti / Flash | 08. 12. 2015. u 08:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević, koji je jučer u Sarajevu prisustvovao Ministarskom forumu pravosuđa i unutrašnjih poslova "EU - zapadni Balkan", rekao je u razgovoru za „Avaz" da je poziv NATO-a da se njegova zemlja pridruži Savezu odlična prilika za sve zemlje zapadnog Balkana, pa tako i BiH.

Konjević je pojasnio da se Crna Gora, kao najmanja država, koja je posljednja obnovila državnost, može pohvaliti provedenim reformama koje su dovele do pozivau NATO.

''Mi se nakon devet godina možemo pohvaliti da smo svojim reformama unutar sustava i u različitim oblastima i ukupnom političkom ambijentu zavrijedili da dobijemo poziv tako moćne alijanse kao što je NATO. No, to je šansa i za druge države regije, pa i BiH. Vrata su svima otvorena'', rekao je Konjević.

On vjeruje da će Crna Gora u narednoj godini završiti proceduru kroz nadležne institucije kako bi sporazum sa NATO-om bio verificiran.

''Mislim da je to odlična poruka za zapadni Balkan i za sve zemlje regije da još jednom pošaljemo svima poruku stabilnosti'', rekao je Konjević.

Kopirati
Drag cursor here to close