Široki Brijeg

Ulaskom u vlasničku strukturu, ŽZH želi pomoći u radu Doma ''Marija naša nada''

Vijesti / Flash | 24. 07. 2015. u 12:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijeg, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Stjepan Bogut održali su sastanak s predstavnicima roditelja djece korisnika usluga Doma ”Marija naša nada” iz Širokog Brijega, predstavnicima roditelja djece s autizmom te ravnateljom Doma Slobodanom Karačićem.

Na početku razgovora predsjednik Vlade ŽZH Ćosić je pozdravio sve prisutne i zamolio ravnatelja Karačića za kratku informaciju o stanju u domu Marija Naša Nada. Ravnatelj je kratko upoznao sve prisutne o organizaciji rada, broju korisnika, trenutnoj teškoj financijskoj situaciji i budućnosti funkcioniranja rada doma.

Nakon toga Predsjednik Vlade Ćosić je rekao da je upoznat već od ranije sa stanjem u financijama, a isto tako o dobroj i stvarnoj potrebi rada ove ustanove i da ne smije doći u pitanje nastavak rada sa djecom posebnih potreba koji koriste usluge sada i koji će ih koristiti u budućnosti.

Nakon toga roditelji su iznijeli svoja razmišljanja, strepnju i veliku podršku radu doma bez koje oni jednostavno ne mogu zamisliti bez djece posebnih potreba. Isto tako predstavnici roditelja djece s autizmom su iznijeli svoj problem u kojem se nalaze i zamolili predstavnike županijske vlasti da im pomognu u iznalaženju rješenja za ovu populaciju i planiranje izgradnje stacionara na području županije.

Predsjednik Vlada kao i ministar zdravstva su izrazili spremnost da se ova sadašnja situacija premosti trenutnim potezima uplata dugova od strane županije, a u budućnosti i izgradnje stacionara za smještaj ove djece.

Ćosić je dao prijedlog da sadašnja Uprava Doma se čim prije sastane i da razmotri mogućnost ulaska županije u vlasničku strukturu kao bi imali, osim moralne, i zakonsku obvezu osiguranja novčanih sredstava za normalan rad doma.

Na kraju su se svi zahvalili na razumijevanju i mogućnosti prezentiranja stanja i potreba doma i na podršci županijske vlasti što će se u slijedećim koracima vidjeti, priopćeno je iz Doma ”Marija naša nada”.

Kopirati
Drag cursor here to close